Екі рет қайнаған су қатерлі ісікке шалдықтырады
Екі рет қайнаған суда адам ағзасына ең зиянды заттар – күшәла фторидтер, нитраттар түзіледі.
09:31 17.12.2018
Құбыр суының құрамында тұздардан бастап минералдарға дейін түрлі қоспалар болады. Қызған кезде олардың химиялық құрамы өзгереді. Осы өзгеріске ұшыраған заттар сіздің ағзаңызға екі рет қайнаған сумен бірге түседі. Суды қаншалықты көп қайнатсаңыз, денсаулыққа соншалықты қауіпті болмақ. Мұндай суда адам ағзасына ең зиянды заттар: күшәла (мышьяк), фторидтер, нитраттар түзіледі. Суды бір рет қайнатқанда ол микробтардан тазарады. Бірақ сол суды екі рет (немесе одан да көп) қайнатсаңыз, пайдалы заттар жойылып, қауіпті қоспаларға айналып шыға келеді.
Дереккөз: sputniknews.kz
Бізді Youtubе-та қараңыз! Бізді Facebook-та, Instagram-да, Telegram-да оқыңыз!