{metadescription}
Майлы тағамдардың өмірге деген қауіптілігі анықталды

Майлы тағамдардың өмірге деген қауіптілігі анықталды

Канаданың Макгилл университетінің денсаулық сақтау орталығының ғалымдары майлы тағамдардың қауіптілігін анықтап, оның қатерлі ісікке алып келетіндігі айтты. 

Бұл туралы MedicalXpress пресс-релизында айтылды. Зерттеушілер майлылығы жоғары өнімдер простатит рагына алып келеді деп айтып отыр. Сөздерінше егер ағзадағы майдың құрамы жоғарылап кетсе, ол өз кезегінде жасушаларындың өзгеруіне алып келетін көрінеді. Сәйкесінше бұл жағдай MYC генінің белсенділігіне әкеп соғады екен, деп жазады stan.kz. Оның салдарынан ағза обыр дертіне шалдығады деп түсіндірді мамандар. 

Ғалымдар 319 науқасқа тәжірибе жүргізген. Олардың көбі майлы тағамды көп тұтынғанына байланысты простатит рагының бастапқы кезеңіне шалдығыпты. Зерттеудің нәтижелері майлы тағамды сүйіп жейтіндердің арасында обыр дертіне шалдыққандардың саны басқаларынан қарағанда 4 есе көп екендігін дәлелдеді. Сонымен қатар мамандар MYC генінің белсенділігін төмендету арқылы, қатерлі ісікті алдын алу,а болатынын анықтапты. 

Бізді Youtubе-та қараңыз! Бізді Facebook-та, Instagram-да, Telegram-да оқыңыз!

Кеше

Серіктестер жаңалықтары

Қазір эфирде
Для просмотра требуется поддержка flash и javascript.